Monday, 7 February 2011

Mezeli Bahçe Tarifi (Yummy)

Meşhur(!), kalorisi sebebiyle yılda ancak 1 kere yenmesi mübah olan, Bahçe tarifini vermek istiyorum (tarifi internette bulamazsınız, ona göre).
Bu, aslında bir meze. Ancak içerdiği malzemeler nedeniyle biraz meze olmayı aşıyor. Çünkü, 2 dilimi bile insanın doymasını sağlıyor.
Bunu yapmak için öncelikle Bahçe Ekmeğine ihtiyaç var. Aslında tost ekmeğinin alman pastası şekline bürünmüş hali. Bunu hazır alıyoruz. Ben, Şişlide Osman pastanesi veya Teşvikiye'de Bahar pastanesinden alıyorum. Başka yerler de yapıyor olabilir tabii.
Yuvarlak bahçe ekmeğini enine 5 eşit, yuvarlak parçaya bölünmüş olarak yaptırıyoruz.
Malzemeler: Aslında sizin zevkinize göre değişebilir. Ben nasıl yaptığımı yazayım: 200 gr krakova salam, 150-200 gr dana jambon, kornişon turşu,eski kaşar,dil peyniri,beyaz peynir,kırmızı biber,çok az dere otu.. Sos olarak: Zeytin ezmesi,mayonez,labne.
Bundan sonrası basit, ama biraz zaman alıcı. Tüm bu malzemeleri küçücük kesiyoruz.
Sırasıyla ekmeğin her parçasına karışık olarak dizmeye başlıyoruz.
1. Önce ekmeğin en üstünde parlak olan tabakayı incecik bir kağıt gibi kesiyoruz. Böyle bu yumurtalı yüzeyi sıyırmaz isek, sosu sürdüğümüzde ekmeğe daha güzel yapışır.
2.En alttaki, en geniş parçayı bir kek tabağına alıp, içini olduğu gibi mayonezliyoruz. İçine malzemelerden istediğiniz iki tanesini dağıtmaya başlıyoruz(resimdeki gibi). Örneğin krakova ve dil peynir.

3.İkinci parçanın iki tarafını yine mayonezleyip, içine diğer farklı malzemeleri diziyoruz. Örneğin: Turşu, kaşar peyniri


4. Değişiklik olsun diye bu kez, yeni dilime zeytin ezmesi (ben yeşili tercih ettim)  sürüp, içine kırmızı biber ve beyaz peynir dilimleri yayılır.
5.Sonuncu dilime de yine mayonez ve diğer salam ve eski kaşar.
6. son olarak kapağı kapatıyoruz. Buraya, labne ve labnenin donmaması için biraz mayonez ve dere otu karışımını bir güzel kaplıyoruz.

Veee, pasta gibi dilimleyerek yiyoruz.


Afiyet olsun:)

2 comments: